Massamagrell acull l’exposició “Aigua neta” dels Premis EMSHI

El municipi és el primer que sol·licita exposar la mostra que recull totes les candidatures rebudes en les categories de Periodisme, Fotografia i Poesia en la I edició d'aquests guardons

València, 27 d´abril de 2022

L’exhibició itinerant “Aigua Neta”, que recull totes les candidatures rebudes en la I edició dels Premis EMSHI, inicia el seu recorregut pels municipis de l’àrea metropolitana de València, després que Las Naves l’exposara durant un mes. La primera localitat que acull la mostra és Massamagrell, que va realitzar ahir l’acte d’inauguració en el Centre Cultural, al qual van assistir la presidenta de l´EMSHI, Elisa Valía, i l’alcalde, Paco Gómez.
En aquesta mostra es recullen els treballs guanyadors i les candidatures rebudes per a la I edició dels Premis EMSHI de Periodisme, Fotografia i Poesia, l’objectiu de la qual és posar en valor l’aigua potable, l’accés a aquest recurs o la tecnologia per a obtindre-la.
Elisa Valía, que es va desplaçar ahir fins a Massamagrell, va manifestar la seua alegria “en comprovar el gran acolliment dels Premis EMSHI i de l’exposició”. Així, va felicitar l’alcalde per “ser el primer a sol·licitar l’exhibició, que té com a objectiu convidar a la ciutadania a reflexionar d’una manera creativa i divulgativa sobre la imperiosa necessitat de disposar d’aigua perquè sense aigua no hi ha vida”. La presidenta de l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics també va subratllar que el fet d’acollir a la mostra “és una manera d’animar als veïns i veïnes de cada localitat a presentar-se a la segona edició d’aquests guardons, que es convocarà al llarg d’enguany”.
Per part seua, Paco Gómez va mostrar el seu agraïment per “concedir a Massamagrell ser el primer municipi a acollir l’exposició després de Las Naves”. I va afegir que “també és un orgull que aquesta exposició compte amb la fotografia d’Alejandro Muñoz, veí de Massamagrell que va participar en aquesta categoria”. Finalment va desitjar que “les pròximes edicions siguen igual o més reeixides que aquestes”.
El jurat especialitzat i independent va decidir atorgar el premi en la categoria de Periodisme a Aitor Sáez Diez Medina pel seu reportatge “El biòleg de Michoacán”; el de Poesia, a Felipe Benítez Reyes, per «Divagación acuática»; i el de Fotografia, a Miguel Planells Saurina per “La Fuente”.
L’exposició estarà oberta en el Centre Cultural de Massamagrell fins al 9 de maig, en l’horari de dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 21.00 h. Durant l’any 2022 s’obrirà la segona convocatòria dels Premis EMSHI, dotats amb 2.000 euros per categoria. Durant la primera edició, la EMSHI va rebre un centenar de candidatures, que ara es poden contemplar en l’exhibició “Aigua neta”.
Ir al contenido