Convocada la II edició dels Premis EMSHI de Periodisme, Fotografia i Poesia dotats amb 2.000 euros per categoría

Després de l'èxit de la I edició amb cent candidatures, l'entitat tria enguany el lema “El valor de l'aigua

El període per a la presentació de les candidatures comença el 15 de setembre de 2022 i finalitza el 15 d'octubre de 2022

València, 28 de juliol de 2022

L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) ha convocat la II edició dels Premis EMSHI de Periodisme, Fotografia i Poesia, dotats amb 2.000 euros per categoria. “El valor de l'aigua” és el lema triat per a enguany, atés que l'objectiu és destacar la importància de disposar aigua potable, així com les tècniques per a obtindre-la, sempre des de la sostenibilitat.
El período para la presentación de las candidaturas empieza el 15 de septiembre de 2022 y finaliza el 15 de octubre de este año.
El concurs compta amb un jurat independent i expert en cadascuna de les categories. Així, valoraran els treballs de Periodisme Maria Josep Picó, Premi Nacional de Periodisme Ambiental (2005), periodista i divulgadora científica; Arturo Larena, fundador d'EFE Verde, guanyador del Premi Nacional de Periodisme Ambiental (2005), del Premi Fundació BBVA a la difusió del coneixement i sensibilització en conservació de la biodiversitat (2009) i Premi Panda d'Or de Comunicació i sensibilització ambiental (2011); i María Sánchez, periodista en el programa Terra Viva, en Àpunt, l'espai insígnia de la TV pública valenciana dedicat al medi ambient.
El jurat que valorarà els treballs en la categoria de Fotografia estarà integrat per Germán Caballero, fotoperiodista del periòdic Levante-EMV, representant de Fotografia en la Va unir de Periodistes Valencians, autor de l'exposició en La Nau de València ‘El temps suspés’ i guanyador del premi cooperació de la Coordinadora Valenciana d´ONGD en la categoria ‘Periodisme jove compromés”; Anna Devís, artista visual i fotògrafa, ambaixadora de Hasselblad, inclosa en la prestigiosa llista europea de Forbes ‘30 Under 30’ en la categoria d’Art i Cultura junt amb Daniel Rueda; i Nerea Coll, especialitzada en festivals d'arts i música, amb més de 8 anys d'experiència en direcció i cobertura de reportatges per a importants festivals nacionals, també treballa en projectes de branding i lifestyle per a marques internacionals, ha fundat una productora i és ambaixadora de Canon Pro Master.
Respecte al Premi EMSHI de Poesia, el jurat està compost per Carlos Marzal, Premi Nacional de Poesia (2002); Lola Mascarell, primera dona a guanyar el Premi Internacional de Poesia Emilio Prados (2012) i guanyadora del Premi Ciutat d'Alcalá (2014); i Xelo Candel, poeta, escriptora i professora titular de la Universitat de València en el departament de Filologia espanyola. Ha publicat diversos llibres. Va guanyar el premi de la Crítica de València en 2014.

En la pàgina web de l´EMSHI (www.emshi.gob.es) està disponible la sol·licitud de participació i una guia pràctica amb els passos a seguir per a presentar les candidatures.

Enllaços d'interés
La presidenta de l'entitat, Elisa Valía, ha explicat que “l´EMSHI va posar en marxa aquest certamen l'any passat amb la finalitat de posar en valor la imperiosa necessitat de fer un ús responsable de l'aigua, especialment davant l'emergència climàtica.”. Valía ha recordat que amb aquesta iniciativa “busquem la implicació de la ciutadania i la convidem a reflexionar sobre l'aigua des de diferents vessants creatius”. Així, la presidenta ha mostrat la seua “satisfacció per l'èxit obtingut en la primera edició, en rebre un centenar de candidatures” i ha animat que la participació “siga tan bona com, almenys, la de l'edició anterior”.
En la I edició dels Premis EMSHI el jurat va decidir atorgar el premi en la categoria de Periodisme a Aitor Sáez Deu Medina pel seu reportatge “El biòleg de Michoacán”, publicat en Eldiario.es; el de Poesia, a Felipe Benítez Reyes, per "Divagación acuática"; i el de Fotografia, a Miguel Planells Saurina per “La font”.
Amb totes les candidatures rebudes en la I edició de les tres modalitats, l´EMSHI ha organitzat una exposició sota el lema “Aigua neta” de caràcter itinerant que, després de ser inaugurada a la ciutat de València, està sent exposada en els diferents municipis que formen part de l'entitat.
Ir al contenido