L’EMSHI inverteix més d'un milió d'euros a renovar un tram d'una canonada a Manises que subministra aigua a 400.000 persones

S’inicia la Fase II de la millora de la canalització que discorre per la CV-370, a l’altura del polígon industrial La Cova

Elisa Valía: “Planificar la renovació de la xarxa de proveïment amb antelació es tradueix en una reducción de costos”

València, x de mes de año.

L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) ha iniciat hui les obres de la segona fase per a la renovació d'una canonada que discorre per la CV-370, a l'altura del polígon industrial de la Cova, a Manises, i de la qual depén de manera directa el subministrament d'aigua potable de 400.000 persones. El pressupost d'aquesta actuació és d'1.420.000 euros i està previst que les obres duren huit mesos.
En concret, el tram en el qual se centren els treballs d'aquesta Fase II és de 440 metres i s'instal·larà una conducció de fosa dúctil en substitució de la canalització ja obsoleta amb més de cinquanta anys d'antiguitat.
“Planificar la renovació de la xarxa de proveïment amb antelació es tradueix en una reducció de costos per a l'administració pública, ja que ens avancem a possibles desgastos de les infraestructures i minimitzem així les avaries que pogueren donar-se”, ha explicat la presidenta de l’EMSHI, Elisa Valía.
Les obres de la Fase I de la millora de la canalització estan encara en execució i estan centrades en la renovació de la conducció que funciona d'enllaç entre els dipòsits d'aigua de Collado i Montemayor, situats a Manises, en el seu encreuament amb la CV-370, i en la millora del primer tram de canonada que parteix des dels citats dipòsits d'aigua.
Tant la primera fase com la segona formen part d'un projecte de major envergadura que també contempla actuacions als dos costats de l’A-7 de la carretera provincial. Totes aquestes renovacions incrementen la garantia de subministrament d'aigua potable en alta.
“Aquests treballs són, a més, un exemple de coordinació entre administracions, ja que l’EMSHI ha mantingut reunions amb l'àrea de Carreteres de la Diputació de València, titular de la CV-370, i amb la Demarcació de Carreteres a València del Ministeri de Foment, titular de l’A-7”, ha recordat Valía.
El resultat global és un traçat compatible amb les obres d'ampliació i millora de la seguretat viària en aquesta zona de la carretera provincial i també adaptat a l'ampliació futura de la via estatal.
Ir al contenido