L´Emshi instal·la a Paiporta una vàlvula de pas anul·lar que controla amb màxima precisió el cabal i la pressió d'aigua a l'Horta Sud

L'actuació aporta major garantia a la xarxa de subministrament d'aigua potable en alta

Elisa Valía: “Totes les actuacions que duem a terme formen part d'un pla estratègic amb mirada previsora per a contribuir a frenar el canvi climàtic”

València, 06 de setembre de 2021.

L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi) està realitzant obres a Paiporta per a instal·lar una vàlvula de pas anul·lar en bypass que permet controlar i regular amb màxima precisió el cabal i la pressió d'aigua potable que se subministra a l'Horta Sud.
En concret, els treballs s'estan duent a terme al carrer José Capuz en l'encreuament amb el carrer Catarroja, la qual cosa ha motivat que es talle el pas al trànsit rodat durant uns dies, ja que per a executar la instal·lació és necessari desmuntar i reorganitzar tots els elements existents en l'arqueta, així com realitzar dues arquetes més annexes a l'actual per a allotjar la vàlvula anular i el cabalímetre. En tot cas, el servei d'aigua en alta no es veurà afectat.
“Amb aquesta intervenció millorem l'operativitat de la xarxa en alta. En l´Emshi estem constantment molt pendents de l'òptim manteniment del servei per a assegurar tant el subministrament com l'eficiència de totes les instal·lacions que porten a la ciutadania un recurs tan important com és l'aigua”, ha explicat la presidenta de l´Emshi, Elisa Valía.
A més a més, Valía ha posat en valor la gestió metropolitana de l’aigua, ja que “es tracta d'una entitat que supera l'àmbit local i les diferències polítiques de tots els partits representats per a remar en una mateixa direcció pel bé comú de més de 1,6 milions d'habitants, que són les persones que viuen a València i la seua àrea metropolitana”.
“Intervencions com aquesta a Paiporta potser poden semblar menors ara, però totes les actuacions que duem a terme en l´Emshi formen part d'un pla estratègic amb mirada previsora per a contribuir a frenar el canvi climàtic. L'eficiència hídrica és clau per a no desaprofitar ni una gota d'aigua. Treballem mirant al futur, quan per exemple els períodes de sequera seran més prolongats i severs si no ens prenem de debò el canvi climàtic”, ha asseverat Elisa Valía.
Per la seua part, Pep Val, representant de Paiporta en l'Emshi, ha considerat que "totes les inversions que s’estan fent a la comarca responen a l'optimització de la xarxa d'aigua, un servei bàsic i molt important. És necessari realitzar aquests treballs, que estan localitzats a Paiporta, per a aprofitar al màxim tots els recursos hídrics. Les obres acabaran, però la millora del sistema roman pel bé de la ciutadania."
Aquesta actuació s'emmarca dins del projecte de l´Emshi d'adequació i millora en punts de subministrament i preses d'emergència que donarà més seguretat en les operacions de la xarxa d'alta de L'Horta Sud i el pressupost total de la qual és d'1.390.000 euros.
Ir al contenido