València i la seua àrea metropolitana congelen la tarifa de l'aigua per tercer any consecutiu

Elisa Valía, pressenta de l´EMSHI i regidora del Cicle Integral de l'Aigua a l'Ajuntament de València, destaca les inversions estratègiques realitzades per a amortitzar ara el cost de l'energia i mantindre els preus de l'aigua en un context d'inflació

València, 7 de setembre de 2022

L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) mantindrà congelada la tarifa de l'aigua en alta per tercer any consecutiu i la ciutat de València farà exactament el mateix, mantenint els preus sense pujar-los des de l'any 2020, tal com ha confirmat Elisa Valía, presidenta de l´EMSHI i regidora del Cicle Integral de l'Aigua a l'Ajuntament de València.
Valía ha explicat que, “en un context d'inflació i, per tant, encariment de la vida en general, les tarifes d'aigua no variaran un àpex una vegada més”. Ara bé, “això no vol dir que no hagen pujat els costos, però hem sigut capaços de frenar el colp fins al punt que no ho noten les butxaques de les famílies ni l'economia de les empreses i els autònoms, gràcies a tot el treball previ realitzat”, ha argumentat.
“La planificació d'inversions estratègiques en les dos entitats, com la instal·lació de plaques solars en les potabilitzadores i en depòsits d'aigua potable, i l'organització de tot l'any des del principi, tenint clars els objectius que es volen aconseguir, ha afavorit que ara puguem compensar la inflació i amortitzar l'augment del cost de l'energia perquè no es ressenten les economies domèstiques i ni el teixit productiu”.
La regidora ha insistit que la congelació de les tarifes de l'aigua de les administracions que ella dirigeix “és una demostració del compromís adquirit, tant amb les famílies com amb el sector empresarial de València i la seua àrea metropolitana.”
“Els qui ens dediquem al servei públic tenim l'obligació de buscar les millors fórmules per a garantir el benestar de la societat en el seu conjunt. Enfront de la incertesa que ve aparellada amb l'actual panorama internacional, oferim certeses i seguretat en la mesura de les nostres possibilitats”, ha conclòs Elisa Valía.
Ir al contenido